Британски пилот нарисува нетипичен портрет на покойната Елизабет II, с който постави рекорд за най-голямо изображение с

...
Британски пилот нарисува нетипичен портрет на покойната Елизабет II, с който постави рекорд за най-голямо изображение с
Коментари Харесай

Британски пилот отдава почит към Елизабет II с благородна кауза

Британски пилот нарисува нетипичен портрет на покойната Елизабет II, с който постави рекорд за най-голямо изображение с лика на кралицата - 105 км дълъг и 63 км широк. Всичко това Амал Ларлид прави с благотворителна цел и събира средства за хосписи в кралството. Юлиян Стоянов разказва.

След гибелта на кралица Елизабет II, Амал Ларлид решава да нарисува неин портрет. Но не с моливи върху платно, а със аероплан в небето.

 
Летенето за мен значи доста. Това е сбъдната фантазия. И по тази причина този полет беше доста специфичен за мен. И беше огромно предизвикателство. 
Амал Ларлид

Едва четири месеца откакто за първи път сяда на пилотското място, Амал успява да очертае портрета на починалата кралица в колосални размери - 105 км дълъг и 63 км необятен, а целият полет и лишава 2 часа в неприятни метеорологични условия.

 
Бях изправена пред доста провокации. Няма да неистина. Аз съм водач фен, нова съм в летенето, само че взех един от известните портрети на нейно величество - този, който е на марката, и го сложих в програмен продукт, който е инструмент, употребен от водачите за навигация.
Амал Ларлид

На фона на вятър със скорост 30 възела, предизвикателство се оказва осъществяването на детайлите в короната от емблематичния портрет на Кралицата.

 
В короната има кръст и елмаз - това беше най-трудната част. Беше доста мъчно и поради вятъра, трябваше да бъда доста прецизна. Трябваше да съм още по-съсредоточена. Когато се приземих, всички споделяха " О, това беше необикновено ", тъй като хората на земята го следиха на радара за полети и ме следяха, с цел да видят по какъв начин прогресирам. И те споделиха, че е необикновено. А аз си мислех, че просто са благи с мен.
Амал Ларлид

А по-късно получава изненадващо позвъняване от flight tracker.

 
Kазаха, че това е една от най-хубавите комбинации, които са виждали в миналото в небето. Което беше огромно удостоверение. И - “поздравления, вие държите върха за максимален портрет на нейно починалото величество ”.
Амал Ларлид

Зад цялото това творчество във въздуха има благородна цел. Амал набира парични средства в поддръжка на английски приюти - местата, където болните хора прекарват последните си моменти живот.

 
Това е идея, която е доста близка до сърцето ми, тъй като аз самата изгубих и двамата си родители, когато бях дете. Нямах достъп до консултациите за близки, които приютите оферират. Наистина ми се желае да оказвам помощ на другите да имат достъп, тъй че това е доста важен полет за мен. Живея в Обединеното кралство от 10 години. Родом съм от Мароко, там съм родена и израснала. Откакто се реалокирах в Обединеното кралство преди 10 години, видях, че кралицата фактически съставлява полезности, скъпи на сърцето ми. Тя е знак на единството във време на разделяне, на неустрашимост, достолепие, работа и съм очевидец на доста политически промени и фамилни проблеми, с които тя трябваше да се оправи.
Амал Ларлид

За Euronews Bulgaria Юлиян Стоянов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР